Wandelcoaching Bloeienderwys-voor vrouwen met een groot zorghart, doe waar je blij van wordt zonder schuldgevoel..
Zorgzaam

Ben jij iemand die zich geroepen voelt om te zorgen voor iemand anders. Iedereen die jou een beetje kent weet dat die een beroep op jou kan doen. Je bent zorgzaam, betrokken en voelt je verantwoordelijk. Dat is precies wat jij je omgeving laat zien. Nee, zeggen komt in jouw woordenboek niet of nauwelijks voor. Je cijfert jezelf helemaal weg. Ach heb jij deze week nog tijd om …en voor je het weet heb je alweer ja gezegd terwijl je al zo moe bent en nog thuis nog zat te doen hebt. Gisteravond lag je alweer om half 12 in bed doordat je nog wat moest regelen voor je werk. Je slaapt slecht doordat je ligt te piekeren hoe je “alle balen in de lucht” moet houden. Vanmorgen liep de wekker weer om half 7 af. Hoe hou je het nog vol?

Schuldgevoel

Herken je het gevoel dat je steeds keuzes moet maken tussen je gezin, werk, familie, vrienden. Er wordt aan alle kanten aan je getrokken. Daardoor voel je, je altijd opgejaagd. Je bent na je werk, wat veel van je vergt en waarvan je vindt dat je er nauwelijks waardering voor krijgt, al uitgeteld maar dan wachten man en kinderen op je. Iets simpels als boodschappen doen, eten klaarmaken heb je geen zin meer in, een boterham of snelle snack kan best wel voor een keer. Gewoon een boek of tijdschrift lezen heb je al in geen eeuwigheid gedaan. Pff geen tijd en energie voor. Jij bent altijd bezig om voor een ander te zorgen en dan schiet je er zelf bij in. Was je nou maar niet zo moe dan ging het nog wel…

Herken je onderstaande stressklachten?

Is deze situatie, het altijd weer klaarstaan voor iedereen en het zorgen voor een ander wat je echt wilt? Het is allemaal zo vermoeiend dat je geen kracht over hebt om iets te ondernemen. Je gunt je geen tijd voor een hobby en hebt zelfs geen kracht meer over om te wandelen, laat staan een avondje uit met vrienden.  

Je hebt daardoor weinig contact meer waardoor je, je eenzaam voelt. Je kunt je trouwens niet eens meer concentreren tijdens een gesprek doordat je steeds moe bent. Herken je dit dat je wilt laten zien dat je sterk bent en het allemaal onder controle hebt? Dat is wat je de buitenwereld laat zien. Daardoor vraagt niemand hoe het met jou gaat, dat doet pijn en maakt je verdrietig. Je bent oververmoeid, overbelast, huilt steeds en ziet het niet meer zitten.

 

Wat biedt Bloeienderwys jou?

Better communication

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Eén op eén sessies

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Awakened listening

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Gratis kennismakingsgesprek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

About the theraphy

Whatever your faith or background our doors are open to you, both literally and virtually. Our beautiful church has services every day and is often open throughout the day for people to come and visit and sit in quiet reflection or to admire the stunning architecture of the building. You can also use our website to find out more about our work, what we have going on and details of people and organisations to contact if you need help or support with anything. 

over mij

Om gelijk maar met de deur in huis wil ik je zeggen dat ik een groot zorghart heb voor de mensen die mij dierbaar zijn. Dit kan ook mijn valkuil zijn.  In het verleden ging ik door het zorgen voor anderen namelijk vaak over mijn eigen grenzen heen. Dit heeft mij stress en een burn-out opgeleverd.

Zorgen voor mijn ouders

Toen mijn ouders op hoge leeftijd waren, heb ik veel zorgtaken voor ze gedaan. Huishoudelijke taken, mee naar het ziekenhuis, in een later stadium helpen met douchen en aankleden. Uiteindelijk raakte ik overbelast waardoor ik het allemaal niet meer kon overzien. Maar voor dat ik dat doorhad… zijn er veel maanden overheen gegaan.

Stress ten gevolge van overbelasting

Naast mijn gezin met 3 kinderen, werk en een verenigingsleven brak het me op. Doordat ik het iedereen naar de zin wilde maken kreeg ik steeds meer stress klachten.
Ik was vaak moe, mijn schouders deden pijn en voelden loodzwaar aan. Ik nam alle zorgen letterlijk op mijn schouders en niet alleen de zorgen van mijn ouders maar ook die van andere personen uit mijn naaste omgeving.

Hulp vragen aan anderen was voor mij best moeilijk. Mijn werk in de zorg met dementerende ouderen was soms ook te veel en ook daar vroeg ik geen hulp. Ik liet juist zien dat ik sterk was en het allemaal wel zelluf kon!

Kortom ik liep op mijn tenen om “alle ballen in de lucht “ te houden.

Referentie

Het was april 2009 toen onze moeder wegens dementie werd opgenomen in WZH Prinsenhof. Petra was daar werkzaam en had als eerst verantwoordelijk verzorgende de zorg voor onze moeder. Na 9 jaar is op 2 maart jl. onze moeder overleden. De laatste fase van het dementieproces vond ik moeilijk en erg zwaar. Tijdens deze periode was de extra ondersteuning van een coachingsgesprek met Petra heel waardevol voor mij. Het coachingsgesprek met Petra was vooral gericht op het leren loslaten en accepteren van het verlies van mijn moeder. Met behulp van een oefening heb ik letterlijk het verlies gevoeld en hoe moeilijk het is om los te laten, maar ook wat het voor mijn moeder en mij op zal leveren wanneer ik haar met volle overtuiging los kan laten en haar de vrijheid en de rust kan geven die zij zo verdient. Het inzicht en de rust na dit gesprek is voor mij van grote waarde. Ik heb mijn moeder met volle overtuiging los kunnen laten en geaccepteerd dat zij er niet meer is. Ik koester de mooie herinneringen aan haar. Een dierbare verliezen blijft altijd verdrietig maar wanneer er met zoveel aandacht en liefde, zoals Petra dit bij mij heeft gedaan, zorg wordt besteed aan dit verlies is van onschatbare waarde waar veel mantelzorgers van WZH Prinsenhof profijt van kunnen hebben. Petra, hartelijk dank voor alles wat je voor mij , ons en mijn moeder hebt gedaan en betekend.
Annemieke Borsboom

Het is nu het moment om jouw leven opnieuw vorm te geven, jij bent UNIEK!