Verlies, rouw en stresscoaching

Verliescoaching:

Er zijn veel vormen van verlies waarbij het niet alleen gaat om rouw bij het verlies van een dierbare. Het kan ook gaan om verlies van de persoon bij het dementieproces, of verlies bij scheiding, verlies van omgaan met een ziekte of beperkingen, verlies bij ontslag enz. 

Bij verliescoaching gaat het om het leren accepteren van het verlies,  waarbij we aandacht schenken aan de emoties die ontstaan direct of na de verlieservaring. Er is ruimte voor jouw verhaal wat je niet altijd kunt delen met je naaste.

Door de sessies uit te voeren in de natuur laat je makkelijker los. Immers in de natuur accepteer je ook dat in de herfst de bladeren vallen en in de lente de krokusjes weer gaan bloeien. 

Door samen dit traject aan te gaan leer  je weer grip te krijgen op je leven wat door het verlies uit balans is geraakt.

Rouwen is een natuurlijk proces dat je helpt om met de pijn om te kunnen gaan. Tijdens een wandelsessie doorlopen we samen de stappen van rouw. Hierdoor leer je verlies te aanvaarden, de pijn en emotie toe te laten en volgt uiteindelijk acceptatie. Zodat je geestelijke balans herstelt en je levensenergie terugkeert. Hierdoor is er voor jouw positieve hoop op de toekomst samen met de mensen die je lief zijn.

Stresscoaching:

Stress betekent letterlijk onder druk of spanning staan. Hierbij kunnen allerlei ongewenste klachten optreden, zowel fysiek als mentaal.

Stress gevoelens komen meestal op bij veranderingen in ons leven.

Tijdens de sessies kijken we samen in welke situatie je, je nu bevindt en wat jouw gewenste situatie is. Daarbij maak ik gebruik van de natuurlijke omgeving om de situatie voor jou helder te krijgen.

Door met aandacht te kijken en te luisteren naar jouw situatie wil ik je leren om deze te accepteren en daarbij helpt het om zaken los te laten. Het doel is dat jij aan het einde van het traject helder hebt welke route je wilt nemen en welke stappen je daarbij te gaan hebt om je doel te behalen.

Gratis sessie

Ben je geïnteresseerd in een coachingtraject en wil je meer informatie en kennismaken met mij als wandelcoach
Kies dan voor een gratis sessie van 30 minuten.
Druk op onderstaande knop zodat je een intakeformulier toegestuurd krijgt en ik zo snel mogelijk
contact met je opneem voor een afspraak